Οι περιοδείες του Πειραϊκού Θεάτρου

     Με όχημα την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, το «Πειραϊκό Θέατρο», από το 1959 ως το 1968, πραγματοποίησε 19 περιοδείες σε 40 κράτη της Ευρώπης, της Ασίας, της Κεντρικής, της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής. Έδωσε πάνω από 750 παραστάσεις, τις οποίες παρακολούθησαν θεατές 20 διαφορετικών γλωσσικών ιδιωμάτων, ενώ σε πολλά από τα κράτη αυτά οι παραστάσεις μεταδόθηκαν από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

     Παρουσίασε συνολικά έξι αρχαίες τραγωδίες: την Ηλέκτρα του Σοφοκλή, τον Ιππόλυτο, την Ιφιγένεια εν Αυλίδι και την Μήδεια, του Ευριπίδη, τους Πέρσες και την Ορέστεια (Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες) του Αισχύλου.

     Για την υποδοχή των παραστάσεων αυτών ο ίδιος ο Δημήτρης Ροντήρης σημειώνει: «Παντού οι παραστάσεις του Πειραϊκού Θεάτρου είχαν τεραστίαν απήχησιν. Παντού εστέφθησαν με θριαμβευτικήν επιτυχίαν. Το Παγκόσμιο Κοινό ανεξάρτητα από διαφορές ράτσας, γλώσσας, συνηθειών και παραδόσεων, επεφύλαξε στο Πειραϊκό Θέατρο παντού, όπου κι αν εμφανίστηκε την πιο εγκάρδια, φιλική, ζεστή και ενθουσιώδη υποδοχή».

Εφαρμογές στο Google Earth

Οδηγίες:
  1. Πατάμε επάνω στο σύνδεσμο που μας μεταφέρει στη σελίδα του Google Earth όπου βρίσκεται η παρουσίαση
  2. Στο μενού αριστερά πατάμε Παρουσιάστε (Present)
  3. Αυτό μας μεταφέρει στον πρώτο σταθμό της περιήγησης
  4. Μπορούμε να περιηγηθούμε σε 2 ή σε 3 διαστάσεις, μεταφέροντας το ανθρωπάκι της Google στο σημείο που θέλουμε πχ. στην ορχήστρα του θεάτρου
  5. Δεξιά εμφανίζεται πίνακας με πληροφορίες
  6. Για να μεταφερθούμε στο προηγούμενο ή επόμενο θέατρο, στον Πίνακα περιεχομένων (Table of Contents) που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της οθόνης, πατάμε τα αντίστοιχα Βελάκια
  7. Μπορούμε να μεταφερθούμε σε οποιοδήποτε θέατρο πατώντας στον Πίνακα περιεχομένων (Table of Contents)